PRIPREME ZA POLAGANJE MEDJUNARODNIH ISPITA

IELTS (INTERNATIONAL ENGLISH LANGUAGE TESTING SYSTEM) je medjunarodno priznat ispit provere znanja engleskog jezika za one koji zele da studiraju ili rade u zemljama u kojima je engleski jezik jezik komunikacije. Ispit se realizuje pod pokroviteljstvom Britanskog saveta, Cambridge ESOL I IDP Education Australia. Priznat od strane vecine obrazovnih institucija u Velikoj Britaniji, Americi, Kanadi, Australiji I Novom Zelandu , kao I u jos 135 zemalja sirom sveta, ovaj ispit je ujedno I uslov za dalje skolovanje tj. Imigriranje u jednu od navedenih zemalja. Postoje 2 vrste IELTS ispita:

GENERAL IELTS – namenjen je onima koji zele da dovrse srednjoskolsko obrazovanje u zemlji engleskog govornog podrucja, kandidatima koji zele da ucestvuju u programima razmene I obuke, kao I onima koji zele da imigriraju u druge svrhe.

ACADEMIC IELTS – namenjen je onima koji zele da studiraju na nekom univerzitetu u inostranstvu. Ispit utvrdjuje da li je kandidat spreman da pohadja nastavu na engleskom jeziku na osnovnim odnosno postdiplomskim studijama. Gotovo svi fakulteti sirom sveta zahtevaju od buducih studenata da poloze IELTS, kao preduslov za apliciranje.

TOEFL – (TEST OF ENGLISH AS A FOREIGN LANGUAGE) je medjunarodni ispit koji je neophodan svima onima koji zele da nastave svoje studije u inostranstvu ili imaju zelju da rad nastave u nekoj od razvijenih zemalja sirom sveta. Ovaj ispit koji testira cetiri jezicke vestine (citanje, pisanje,razumevanje,govor) I sposobnost kandidata da prati nastavu na engleskom jeziku realizuje nezavisna organizacija ETS ( Educational Testing Service ) u saradnji sa vecinom svetskih univerziteta.

IELTS I TOEFL ispitima odredjuje se nivo znanja engleskog jezika u skladu sa standardima internacionalnih obrazovnih centara I fakulteta. Zajednicko im je to sto kandidat ne moze da padne na ispitu, vec ostvaruje odredjen broj poena.Svaki fakultet odredjuje jedinstven broj poena koji je neophodan za upis na studije. Ovi ispiti se razlikuju u nacinu polaganja. TOEFL se polaze iskljucivo na kompjuteru I test traje 4 sata,dok se IELTS polaze isklucivo na papiru I traje 2,5 sata.

TOEIC – ( TEST OF ENGLISH FOR INTERNATIONAL COMMUNICATION) ispit namenjen je ljudima kojima engleski nije maternji jezik a koji na svom radnom mestu imaju potrebu da govore poslovni engleski. Veliki broj internacionalnih kompanija trazi TOEIC sertifikat od svojih zaposlenih u cilju usavrsavanja svog kadra. Test traje 2 sata po principu zaokruzivanja jednog od ponudjenih odgovora. Pitanja su podeljena u dve grupe po 100, jedna grupa je vezana za čitanje i pisanje a druga za govor tj. slušanje i razumevanje. Ukupan broj bodova je od 10 do 990 poena.

FCE – (FIRST CERTIFICATE IN ENGLISH) je medjunarodni ispit na visem srednjem nivou (B2) koji testira sposobnost kandidata da se snalazi u zemljama engleskog govornog podrucja. Ovaj sertifikat je prihvaćen kao dovoljna potvrda znanja za zaposlenje i neke studije širom UK, kao i svuda u svetu. Diploma koju stičete nakon položenog ispita je trajno validna i možete je iskoristiti prilikom prijave za stipendije, studije u inostranstvu, konkursa za posao i sl. u velikom broju zemalja i institucija.

CAE – (CERTIFICATE OF ADVANCED ENGLISH) je prvi od dva najviša nivoa Kembridž ispita iz engleskog jezika (C1). Od kandidata koji polazu ovaj ispit ocekuje se da se samouvereno snalaze na engleskom jeziku u vecini situacija u drustvu,na poslu i na studijama u zemljama engleskog govornog podrucja.Ispit se sastoji iz 5 delova (Reading,Writing,Use of English,Listening,Speaking) a diplome dobijaju oni kandidati koji dobiju prelaznu ocenu (A,B ili C).

CPE – (CERTIFICATE OF PROFICIENCY IN ENGLISH) je ispit na najvisem nivou (C2) prema Zajednickom evropskom okviru ( Common European Framework) I predstavlja najvisu jezicku kvalifikaciju. Na ovom nivou polaznici se približavaju standardnom engleskom jeziku, koji je blizak jeziku obrazovanog izvornog govornika. Za razliku od CAE, nova verzija ovog ispita se sastoji iz cetiri dela (Reading,Writing, Listening,Speaking), dok sertifikat dobijaju kandidati koji ostvare prolaznu ocenu ( A,B ili C ). CPE je sertifikat koji priznaju skoro svi univerziteti i koledži u Britaniji, a i mnogi drugi širom sveta, kao dokaz o nivou znanja potrebnom za pohađanje kurseva visokog obrazovanja ili postdiplomskih studija. Mnogi poslodavci, takođe, priznaju ovaj sertifikat. Namenjen je onima koji koriste engleski u profesionalne i akademske svrhe.

KET – (KEY ENGLISH TEST) je prvi nivo Kembridž ispita i nosi oznaku A2 na skali Zajedničkog okvira Saveta Evrope. Ovim ispitom se dokazuje da je savladan osnovni nivo svakodnevnog pisanog i govornog jezika. A2 nivo engleskog jezika je potreban za: razumevanje jednostavnog pisanog engleskog, komunikaciju u poznatim situacijama ili razumevanje kratkih napomena ili jednostavnih usmenih uputstava. Ispit se sastoji iz 4 dela od kojih se prvi i drugi deo polažu zajedno, a treći i četvrti posebno (Reading and Writing - 70 minuta, Listening – 25 minuta, Speaking – 10 minuta).

PET – (PRELIMINARY ENGLISH TEST) je drugi nivo Cambridge ispita iz engleskog jezika. Položen PET ispit ukazuje da je polaznik savladao jezik u toj meri da može da se snađe u, uglavnom, očekivanim situacijama u društvu i na poslu u engleskom govornom okruženju. Osim glavnih jezičkih veština - čitanje, pisanje, slušanje i govor - PET proverava i poznavanje gramatike i rečnik, i procenjuje sposobnosti polaznika da se sporazumeva na engleskom jeziku u realnim životnim situacijama. PET je ispit namenjen onima koji se koriste svakodnevnim pisanim i govornim engleskim na srednjem nivou znanja. Podrazumeva snalaženje u širem spektru situacija, razumevanje znakova, natpisa i obaveštenja, kao i dovoljno poznavanje engleskog za zapošljavanje na mestu službenika, tehničkog sekretara ili u ugostiteljstvu, izgradnji i proizvodnji. Osim toga, ovaj ispit će učiniti da: uspešno komunicirate u svakodnevnim situacijama; postavljate jednostavna pitanja i odgovarate na postavljena pitanja; čitate jednostavnije tekstove iz udžbenika i magazina; pišete pisma na razne teme; pravite beleške tokom sastanaka. Kao i svi Cambridge ESOL ispiti, PET je priznat širom sveta i otvara Vam vrata u budućnost.

Regularna Cena299e

  • IELTS / 12 nedelja
  • TOEFL / 12 nedelja
  • TOEIC / 12 nedelja
  • FCE / 12 nedelja
  • CAE / 12 nedelja
  • CPE / 12 nedelja
  • KET / 12 nedelja
  • PET / 12 nedelja

Opšte informacije o kursu:

Trajanje kursa: 12 nedelja

Tempo rada: 2 x 75 min. nedeljno

Raspored se pravi naknadno, po formiranju grupe, postoji mogućnost dogovora o terminima i tokom vikenda, kako bi se svi polaznici bez problema uklopili i izbegli propuštanje nastave

Radi se u malim, mentorskim grupama polaznika, od 6 do 8 đaka u grupi

Cena kursa obuhvata:

Polaganje ulaznog testa radi preciznog utvrdjivanja prethodnog nivoa znanja

Pohadjanje tromesecnog kursa I intenzivna priprema za jedan od medjunarodnih ispita

Detaljno informisanje o samom ispitu, mogucnost zakazivanja termina u saradnji sa Britanskim savetom

Celokupan nastavni materijal pazljivo izabran iz najadekvatnijih knjiga, od najeminentnijih izdavaca (Cambridge,Oxford,Macmillan) kao I polaganje probnih testova koji su identicni originalnom

Besplatne konsultacije sa predavacem u vezi samog ispita ali I u vezi daljeg skolovanja/rada u inostranstvu

Izdavanje zvanicnog sertifikata akademije SVEA o pohadjanju kursa koji polaznik moze iskoristiti pri zaposlenju, strucnom usavrsavanju, odlasku u inostranstvo itd.